برای مشاهده دوره های آموزشی کلیک کنید
تکنیک اکولین
| همه چیز درباره نقاشی | | 4 سال پیش

تکنیک اکولین

اکولین نوعی رنگ جوهری مایع (liquid)، با شفافیت بسیار بالاست. اکولین همیشه با آبرنگ شناخته می شود ولی از آبرنگ درخشانتر و جلوه ی کار را نیز بیشتر می کند و برخلاف رنگ های روغنی و یا آبرنگ که نیازمند فرم دهی به شکل قرص یا تیوپ بوده و با افزودن مواد کمکی و پرکننده استفاده می شوند، مستقیمآ از مواد رنگساز تهیه می شود و به صورت محلول به کار می رود.

بهترین مقوا برای کار با اکولین کاغذ های آبرنگ مثل کاغذ دست ساز، اشتن باخ و گاهی فابریانوست که البته در مورد آخر در صورتی امکان پذیر است که کاغذ زیاد خیس نشود و زیاد قلم مو نخورد چون الیاف کاغذ کنده می شود و کارمان را خراب می کند.

اکولین مثل آبرنگ است ولی آن جرمیت و حالت گچی را ندارد درنتیجه خیلی شفاف است و مایع 
اما به دلیل جوهری بودن بافت آن به سرعت تثبیت می شود و اگر بخواهید قسمتی را کمرنگ کنید کار دشواری خواهد بود. هنرمندان زادی برای این کار از سفیدکننده (وایتکس ) استفاده می کنند که باید با دقت فراوان و مهارت انجام شود در غیر این صورت به کل کار و نقاشی آسیب می رساند. اکولین تنوع رنگی زیادی دارد و به راحتی ترکیب می شود. 

چند تکنیک برای اکولین 

مواد و ابزار لازم : اكولين، مسواك، آب ، دستمال و ابزار كمكي مثل : كاتر، مقواي بافت درشت، قلم مو، پالت و چسب كاغذي
ابتدا طرح آماده شده را با مداد روي مقواي بافت درشت انتقال مي دهيم. هنگام استفاده از رنگ هاي دقيق بهتر است از مقواي بافت درشت استفاده كنيم. مقوا را با چسب كاغذي روي تخته شاسي مي چسبانيم و قلم موي آغشته به اكولين را برداشته، شروع به كارمي‌كنيم. وقتي كه مي خواهيد رنگي را كنار رنگي ديگر بگذاريد سعي كنيد حتي الامكان رنگ ديگر خشك شود جز وقتي كه شما مي خواهيد کار درهم رنگی انجام دهيد.

اکولین و وایتکس

مواد و ابزار لازم : اكولين ، وايتكس، مسواك، آب، دستمال، ابزار كمكي مثل كاتر، مقواي بافت درشت، قلم مو، پالت و چسب كاغذي
در اين تكنيك به همان روش كاربا اكولين عمل می کنیم فقط در انتهاي كار مسواكي راآغشته به وايتكس كرده و سطح كاغذ را به سليقه ي خود افشانگري مي‌كنيم که این کار باعث می شود بافت جالب و زیبایی روی کاغذمان ایجاد شود.

اكولين با قلم فلزي و رنگ پارچه

مواد و ابزار لازم : اكولين، قلم فلزي يا راپيد، رنگ پارچه ، مقواي ضخيم، ابزار كمكي (مداد، پاكن، كاتر، و خط كش و….)
ابتداطرح را منتقل كرده سپس با شروع به رنگ آميزي مي‌كنيم.  بعد از آن رنگ هاي پارچه رابا قلم مو روي كار مي گذاريم. در اين حالت قلم مو را به صورت دوراني مي چرخانيم و حتي مي توانيم درحين كار رنگ ها را باهم مخلوط كنيم.
اين حالت همبستگي را به خوبي نشان مي دهد. در مرحله بعد شروع به دورگيري مي‌كنيم.اين دورگيري مي تواند به وسيله قلم فلزي و ياهروسيله ديگري باشد وهمچنين مي توانيم اين كار را به چند طريق انجام دهيم (مرتب- خط چين ويانامرتب…)

اكولين و چسب مايع وچسب ميسكيت و مدادشمعي

مواد وابزار لازم : اكولين، چسب مايع ، چسب ميسكيت ، مدادشمعي و مقواي بافت درشت
ابتداطرح مورد نظر را روي مقوا انتقال مي دهيم وبا استفاده ازچسب مايع استفاده مي‌كنيم. قسمتي را كه بايد با چسب مايع كارشود به صورت دلخواه آغشته به چسب مايع مي‌كنيم و بعد ازخشك شدن آن چسب ميسكيت را در جاهايي كه مي خواهيم سفيد باقي بماند، مي زنيم و پس از خشك شدن چسب طرح را با اكولين رنگ آميزي مي‌كنيم. چسب مايع كمي برجسته مي‌شود و چسب ميسكيت سفيد مي ماند و مداد شمعي حالت محو به خود مي گيرد و در نهايت طرح را دورگيري مي‌كنيم.

چسب چوب و اكولين

مواد و ابزار لازم: مقواي ضخيم، چسب چوب، رنگ جوهري(اكولين) ابزاري براي انتقال چسب چوب به صفحه، كاردك نرم يا قلم مو، ابزاري براي ايجاد بافت هاي روي چسب چوب مانند تيغ و يا سوزن، روان نويس يا ماژيك سر نازك.

ابتدا روي صفحه ي كار، طرح خود را پياده كرده سپس طرح مورد نظر را با چسب چوب پر مي‌كنيم و با ابزار هاي ذكر شده روي آن ايجاد بافت مي‌كنيم. بعد از خشك شدن چسب رنگ متناسب با طرح را انتخاب نموده و شروع به رنگ آميزي مي‌كنيم. ممكن است پس از ايجاد بافت با چسب چوب طرح زيرين پوشيده شود اما بعد از خشك شدن، سطوح زيرين مشخص مي‌شو د و آخرمي توان پس از خشك شدن اكولين يا روان نويس هاشورهاي متناسب با طرح را ايجاد نمود.

البته روش های کار با این تکنیک دوست داشتنی بسیار زیاد و متنوع است منتها ما در این بخش به بیان همین چند روش اکتفا می کنیم. اکولین در ذهن مردم همیشه به عنوان رنگی برای نقاشی های کودکانه یاد می شود ولی در واقع به وسیله ی این تکنیک می توان نقاشی های بسیار تخصصی و زیبایی را خلق کرد..
 

ثبت نظر




لیست نظرات کاربران


مطالب مرتبط


ترکیب بندی رنگ ها

ترکیب بندی رنگ ها

با دایره رنگ ایتن و رنگ های اصلی، رنگ های فرعی، رنگ های خنثی آشنا می شوید. و در ادامه ترکیب های رنگی مختلف و تونالیته های رنگی و طیف های خاکستری را یاد میگیرید.

تکنیک پاستل

تکنیک پاستل

پاستل از رنگدانه های پودری مخلوط درست شده است و با مقداری چسب به صورت لوله های مکعبی حالت داده شده اند. آنها خشک هستند و می توانند به هر صورتی استفاده شوند.

تکنیک سیاه قلم

تکنیک سیاه قلم

در تکنیک سیاه قلم ، هنرمند از ابزارهای مختلفی مانند مداد های گرافیکی طراحی، جوهر، زغال، گچ ، پاستل و محو کن ها برای ایجاد طرح بر روی کاغذ، مقوا و غیره استفاده می کند.