تکنیک آبرنگ
آبرنگ یک رنگ ماده می باشد که به صورت قرص و بلوک در جعبه های بزرگ و با رنگ بندی کامل به بازار عرضه می گردد. در آبرنگ با رقیق کردن رنگ ماده مىتوان سایهروشنهاى زیبایى ایجاد کرد و با ایجاد لایههاى نازک درخشندگى را نشان داد. در این تکنیک، زمینه ی نقاشى اهمیت زیادى دارد.
از نمونههاى کار آبرنگ در دورانهاى گذشته، نقاشىهاى روى ابریشم در خاور دور است. کاربرد کاملتر آبرنگ در انگلستان بخصوص قرن هیجدهم متداول شد. در این روش گاه خطوط اصلى طراح با مداد یا قلم و مرکب مشخص مىشود و بعد بهوسیله ی آبرنگ تکمیل مىگردد و گاه از ابتدا با قلممو و آبرنگ کار شروع مىشود.
در تولید آبرنگ از رنگدانه و یک ماده چسبنده قابل حل در آب (معمولاً صمغ عربی) استفاده میشود. هنرمندان بسیاری همچون وان دایک، آلبرشت دورر و ویلیام ترنر از آبرنگ برای خلق آثار خود و یا برای تهیه پیش طرح بهره بردهاند. آبرنگ ها بر پایه آب و غیر سمی هستند بنابراین به راحتی با آب و صابون پاک می شوند. ابزارهای آبرنگ خیلی سبک و قابل انتقال هستند و به همین علت برای انجام نقاشی سریع و یادگیری مناسب هستند.
برای ایجاد بافتهای خاص بر روی اثر آبرنگ میتوان از تکنیکهای مختلفی استفاده کرد. مانند :
خیس در خیس: تکنیک خیس در خیس فرآیند به کارگیری رنگ بر روی کاغذ خیس میباشد .
قلموی خشک: این تکنیک کاملاً برعکس تکنیک خیس در خیس میباشد. در این جا یک قلم موی حاوی رنگ ( و آب حداقل ) بر روی یک کاغذ کاملاً خشک کشیده میشود.
برداشتن رنگ: اغلب رنگهای آبرنگ پس از خشک شدن قابل حل و برداشتن از روی کاغذ باقی میمانند.
استفاده از نمک: پاشیدن کمی نمک بر روی رنگ مرطوب نقاط گل مانند زیبا و ظریفی را به وجود می آورد زیرا هر یک از کریستالهای نمک رنگ را از خود دور کرده و فضای روشن تری را در زیرشان به وجود می آورند.
استفاده از نایلون: برای ایجاد بافتهای خاص مانند کوه و صخره میتوان از مشما استفاده کرد.
استفاده از الکل: الکل در صورت ریختن و پاشیده شدن آب را دفع کرده، رنگ را پس می زند و شکلهای دایره ای و سفید به وجود می آورد.
این روش برای پیش زمینه ی کار، گیاهان، شاخ و برگ درختان و بافتهای انتزاعی مناسب میباشد.
استفاده از اسفنج: یک اسفنج بافت دار ابزاری سودمند برای کشیدن شاخ و برگ درختان، دیوارهای قدیمی و شن و ماسهٔ ساحل است.
خراشیدن رنگ: میتوان از دم قلمموی و یا هر جسم سخت دیگر، رنگ را از سطح کاغذ تراشید و شیار ایجاد نمود.
استفاده از چسب: با استفاده از چسب نواری میتوان از رسیدن رنگ به نقاطی از نقاشی جلوگیری کرد.
مطالب مرتبط
گرانترین نقاشی معروف در ایران
تابلوی باغ اسرار اثر فرهاد مشیری با قیمت پایه یک میلیارد و هشتصد و پنجاه میلیون تومان و به عنوان گرانترین تابلوی ایرانی به ثبت رسید.
رامبرانت وان رین ؛ مهره ی طلایی هلندی
رامبرانت وان رین در 15 ژوئیه سال 1606 میلادی در شهر لیدن به دنیا آمد. نماینده بارز مکتب و سبک نقاشی هلندی و استاد سایه و روشن در نقاشی است. رامبراند پسر آسیابانی از مردم لیدن بود.
تکنیک کلاژ
کلاژ (تکه چسبانی) شیوهاى است که در آن نه تنها عکس بلکه مصالح مختلفى از قبیل مقوا، بریده روزنامه، پارچه، عکس، اشیاء و غیره روى سطح بوم یا هر زمینه ی دیگر چسبانده مىشود و یک ترکیببندى ایجاد مىکند.
ثبت نظر
لیست نظرات کاربران