برای مشاهده دوره های آموزشی کلیک کنید
مرتضی کاتوزیان ؛ نقاش معاصر
| همه چیز درباره نقاشی | | 4 سال پیش

مرتضی کاتوزیان ؛ نقاش معاصر

مرتضی کاتوزیان در خانواده ای هنر دوست و متوسط و در 11 تیر ماه سال 1322 به دنیا آمد. از کودکی عاشق نقاشی بود و تمام اوقات او بدون مربی صرف فراگیری این هنر می شد. درسال 1339 به طور حرفه ای به کار گرافیک و نقاشی روی آورد. در زمینه گرافیک تعداد بسیاری پوستر، آرم، جلد کتاب و بروشور ساخت. سال 1353 مسئولیت برگزاری نمایشگاه بین المللی گرافیک تهران با عنوان گرسنگان آفریقا توسط سازمان جهانی I.A.A را قبول و بشکل آبرومندانه ای به انجام رساند و برنده جایزه پوستر همبستگی شد.
او از پایه گزاران سندیکای گرافیست ها در سالهای قبل از انقلاب و 2 سال عضویت هیات مدیره آن بود. طی سالهای گذشته در نمایشگاههای جمعی بسیاری شرکت و 4 نمایشگاه انفرادی برگزار کرد. تمامی آنها به دلیل کیفیت بالای آثار ارائه شده و نگاه محبت آمیزی که به انسانها و مسائل مربوط به زندگی آنها در نقاشی هایش بود پر بیننده ترین نمایشگاههای تاریخ هنر ایران شد.

به عنوان مثال نمایشگاه نقاشی هایش در موزه هنرهای معاصر تهران در سال 1368 طبق آمار رسمی 20 هزار بازدید کننده داشت. آخرین نمایشگاهی که با 94 اثر خود در خردادماه 1387 در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد برگزار کرد، روز چهارشنبه 29 خرداد ماه از طرف سازمان یونسکو به پاس فعالیتهای 50 ساله اش در زمینه نقاشی و 30 سال تعلیم مخلصانه به جوانان ایرانی طی مراسم با شکوهی مفتخر به دریافت لوح تقدیر این سازمان شد.

در مدت 30 سال تدریس نقاشی از آتلیه کوچک او ده ها نقاش تقدیم جامعه هنری شد.برای معرفی و تشویق شاگردانش سه نمایشگاه جمعی برای آنان بر پا کرد و در یک نمایشگاه بهمراه آنان در موزه هنرهای معاصر تهران شرکت کرد. به همت او در سال 1384 کتابی از نقاشی های هنرجویانش چاپ و مورد استقبال مردم قرار گرفت. اکنون تعدادی از آن هنرجویان از نقاشان و هنرمندان بنام ایران هستند و هر کدام در آموزشگاه نقاشی خود به تعلیم هنرجویان بسیاری مشغولند.

تاکنون 4 جلد کتاب از آثار نقاشی مرتضی کاتوزیان به چاپ رسیده و تعداد زیادی از آثار او به صورت پوستر ارائه شده است. 5عدد از آثار این نقاش در موزه هنرهای معاصر تهران و تعداد زیادی در کلکسیون مجموعه داران ایرانی و خارجی در کشورهای مختلف نگهداری می شود. در دوران جوانی ساعات فراغت خود را به ورزش می گذراند. در سال 1349 برای اولین بار در ایران صاحب کمربند سیاه کاراته شد. طی سالیان بعد شاگردان لایقی در این زمینه تربیت کرد. اکنون با کمربند سیاه دان 7 از پیش کسوتان این ورزش محسوب می شود.

ثبت نظر




لیست نظرات کاربران

حمیده مهبد

یادش بخیر آخرین نمایشگاه استاد در مجموعه سعد آباد رفتم جز بهترین خاطراتم بوده


مطالب مرتبط


هنر یونان و روم باستان

هنر یونان و روم باستان

یونان و وروم به عنوان یکی از چند تمدن ابتدایی بشر ، نقش بسیار پر رنگی در شکل گیری جوامع انسانی متمدن داشته اند.تمدن و هنر اژه ای به عنوان پیشتاز نخستین تمدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

تابلوی 4 دلاری که صاحبش را ثروتمند کرد

تابلوی 4 دلاری که صاحبش را ثروتمند کرد

خرید برای اکثر افراد کاری بسیار لذت بخش است ، اما برای بعضی افراد خوش شانس تر میتواند ثروت هنگفتی نیز به دنبال بیاورد. ماجرای این خبر از این قرار است.

جنسیت پردازی شیشه در نقاشی پاستل

جنسیت پردازی شیشه در نقاشی پاستل

در این بخش از آموزش نقاشی جنسیت پردازی شیشه با پاستل گچی را می آموزید.